Защитните обувки, устойчиви на киселини и основи, използват здрав разум

- Mar 17, 2019-


Напоследък винаги има потребители, които се оплакват от лошото качество на защитните обувки, издадени от компанията на BBS и weibo. Те ще бъдат изхвърлени след един месец носене, а ситуацията на счупване на лепилото и стареене може да бъде намерена. Редакторът попита подробно и установи, че грешката не е в обувките на компанията, а в тяхната функция.


Повечето от тези жалбоподатели работят на места с киселинни и алкални, а киселинно-устойчивите и устойчиви на алкални защитни обувки, оборудвани от техните компании, са всички квалифицирани продукти, произведени от редовни производители след проверка от страна на редакторите. може да понесе киселина алкална е 3 месеца промяна, така че защо може да изглежда да използвате един месец, за да изхвърлите случай? Това е така, защото те забравят "съпротива" дума на киселинно-алкално устойчиви защитни обувки.Китайската култура е обширна и дълбока. Ако го погледнете в речника, ще откриете, че "издържи" означава "да можеш да понесеш или издържиш". От гледна точка на редактора, "търпение" има определен диапазон и никакъв абсолютен смисъл. Когато достигне определен лимит, той ще се разпадне. И ще може да носи киселинна алкална обувка за безопасност, определена за това име, също така има същия смисъл.


Как да изберем подходящите защитни обувки в киселинно-базисна ситуация е паста за много хора.Погледни единствено преди всичко, персоналът на индустрията знае, в момента материалът за безопасна обувка е PU / TPU, най-вече гума. условия, няма проблем с PU / TPU, който има функцията на анти-хидролиза. Въпреки това, ако се накисва в киселинен разтвор за дълго време, то ще има определено въздействие и не се препоръчва да се използва в случай на силна киселина. Въпреки това, при алкални условия, защитните обувки с PU / TPU материал като подметка не може да бъде избран, защото ОН ще ускори хидролизата му. Като цяло, ПУ / ТПУ ще има известна устойчивост на слаби алкали, но трябва да се прецени според конкретната ситуация. Затова най-добрият избор е да не се избира защитни обувки с ПУ / ТПУ материал като подметка при работа с алкален разтвор.Защитните обувки с гумени подметки имат по-добра киселинна и алкална устойчивост, но защитните обувки с този вид подметки са относително обемисти и въпреки, че каучукът има добра киселинна и алкална устойчивост, не се препоръчва да се използва при силни киселинни или силни алкални условия за дълго време, тъй като такава среда е корозивна в края на краищата.


На следващо място, навик, че "се наслаждавайте на обувката" също е причината, която причинява безопасно обувки кратък живот.Ацидни и алкално устойчиви обувки като по-затворени обувки, носят един ден вътре ще бъде сигурен, че има много пот, излитане и хвърлят навън на слънце е навик на много работници, но не знам, киселинни и алкално устойчиви обувки не е сушене. Въпреки че обувките са удобни за носене, след като са изложени на слънце, пряката слънчева светлина също ще ускори застаряването на безопасни обувки. Освен това, ако обувките не са изложени на слънце, концентрацията на киселини и луга върху обувките ще се увеличи, което ще доведе до по-нататъшно увреждане на защитните обувки. Първо се залепва върху обувката, въздухът следва, не може слънчева светлина или суха.