Антистатични работни обувки Използвайте изисквания

- Nov 03, 2018-

Антистатични обувки са вид на защитни обувки (обувки за труд) носени от производствените цехове и напреднали лаборатории на микроелектроника индустрии като електронни полупроводникови устройства, електронни компютри, електронни комуникационни устройства and интегрални схеми за намаляване или премахване на статично електричество. Антистатични обувки могат да насочат статично електричество от човешкото тяло на земята. По този начин премахва статичното електричество на човешкото тяло и в същото време ефективно потискане на прах, генериран от ходене на лицето в чиста стая. Подходящ за фармацевтични заводи, фабрики за хранителни, електронни чисти работилници, лаборатории и др. Антистатични обувки са изработени от материал в насипно състояние PU или PVC материал да се направи единствено, а подметката е изработена от анти-статичен срещу хлъзгане материал, който може да абсорбира пот и дезодорант и може да се постигне против хлъзгане, антистатични и други ефекти, и интегрално се формира с горната част и след това се засилва в реда. Той ефективно може да изтече статично електричество и форма пълен антистатични система заедно с анти-статично облекло.

Поради специалните нужди на използване изискванията към него също са много строги:

1. антистатични обувки са защитни обувки, които елиминират натрупване на статично електричество в човешкото тяло и предотвратяване на токов удар от 250V. Производствени изисквания са строго съобразени с GB4385-1995.

2. това е подходяща предимно за места, които предотвратяват опасности, статично електричество като изгаряне, експлозия и т.н. поради човешкото тяло за зареждане (като нефт, химически, въглищна мина печат, каучук, медицински, пречистване електроника и др.)

3. антистатични обувки и проводими обувки не трябва да се носи с изолирани вълна и изолирани стелки в същото време. Антистатични обувки не трябва да се използва като изолирани обувки.

4, мястото да използвате антистатични обувки трябва да бъде антистатични земята, използването на проводими обувки трябва да бъде проводник земята, за да се постигне добър ефект

5, антистатични обувки трябва да се използва с анти-статично облекло, обърнете внимание на продукта чисти, водоустойчив, влага-доказателство.

6. В процес на носенето, изпитването на устойчивост е обикновено не повече от 200 часа. Ако съпротивата не е в рамките на определен обхват, не може да се използва като анти-статични обувки. Антистатични обувки трябва да бъде между 100KΩ и 100MΩ.