Прилагане на нанотехнологиите в обувната промишленост

- Nov 03, 2018-


Като най-важната високотехнологична технология в 21-ви век, нанотехнологията се превърна в горещо място в инженерните и международните научни среди. И така, какъв вид приложение на такова високотехнологично оборудване в нашите предприятия за обувки? Нанотехнологията има големи предимства. Тя играе много важна роля в свързването на технологии, антиоксидантни, антибактериални, антифузионни, дишащи, манастири, тен и т.н., което не само подобрява качеството на готовите обувки, но и ги прави здравни. , функция за сигурност.


Нанотехнологията има следните характеристики в обувната промишленост:


1, устойчив на влага. Биохимичните десиканти, направени с нанотехнологията, абсорбират влагата, която е няколко пъти по-голяма от теглото на тялото.


2, антибактериално, плесен, дезодорант и дишащ. Нано има адхезивен ефект, неговият активен ингредиент може ефективно да разруши бактериалната хранителна верига и да повреди бактериалната клетъчна стена, да възпрепятства растежа и възпроизводството на бактериите и да има дезодориращи, антибактериални и противовъзпалителни ефекти като използването на наноматериали за покриване на обувки. Ще има анти-замърсяване, дишащ ефект.


3, самият нанометър има силна проникваща способност, може да проникне във вътрешния механизъм на кожените влакна, като например интегрирането с обувния процес, ще направи безопасността на обувката да има фундаментална промяна, особено производството и производството на защитни обувки , това За обучаващи фирми, които изискват висока степен на безопасност, това е технологична промяна за тях.


С насърчаването на държавата нанотехнологиите са добре развити, а изследването и разработването на наноматериали е включено в един от първите 20 големи проекта. Той направи няколко инвестиции и ефективно насърчи нанотехнологиите в Китай. Развитието подобри конкурентоспособността на китайската технология за обувки и обувки. Нанотехнологиите са направили занаятчиите на обучаващите предприятия качествен скок.