Класификация на нараняванията на краката и важността на защитните обувки

- Oct 23, 2018-


Преместването и поддържането на тежестта на човешкото тяло са две важни функции на стъпалото. Но кракът е частта, която е най-уязвима и често се пренебрегва. С повишаването на осведомеността на хората относно защитата на труда и самозащитата, защитата на краката им постепенно се възприема.

Счита се, че попаденията и паданията са основната причина за трудови злополуки в Обединеното кралство, като приблизително 17% от уврежданията се причиняват от общия брой на произшествията, до 180 000 случая годишно, а вторият фактор, допринасящ за смъртта при работно място. Затова 13% трябва да се обърне достатъчно внимание

На работното място увреждането на крака може да бъде обобщено в следните видове:

Удар, удар - Твърд или остър предмет, падащ върху крака ви, може да причини нараняване или пробиване на крака. При сблъсък с твърд предмет краката може също да се счупи.

Слип - може да предизвика дисбаланс в тялото при ходене на пода с масло, вода или химикали.

Значението на защитните обувки

Като цяло работниците в следните среди трябва да носят обувки за безопасност:

1. Околната среда може да се залепи в дъното на крака поради падащи и търкалящи се предмети или при електромагнитно излагане;

2, носещи някои тежки предмети, които могат да паднат (като багаж, тежки инструменти и т.н.), трябва да носят защитни обувки с ударна защита или защита срещу удар;

3, може да срещне някои остри предмети в работата, като пирони, винтове, метални остри пръстени за изстъргване и др .;

4, работната среда в земята често има някои лесни за навиване тежки предмети (може да се търкалят над крака), трябва да носят обувки против сгъстяване;

5. За специалната професия на електрическите работници трябва да се използват специални видове проводящи или изолирани обувки.

Основно изпълнение на защитните обувки

Баоту съпротивление на удар

Изпитването на удар се извършва със стоманен ударен чук с определено тегло. Височината на пролуката под капачката на краката трябва да бъде по-малка от определената стойност, когато палецът е подложен на удар, а пробиването не трябва да показва никакви проникващи пукнатини по посока на оста на изпитване. Струва си да се отбележи, че националните стандарти имат различни правила относно теглото, спецификациите, височината на удара и конструкцията на изпитвателната машина. Трябва да се разграничи истинският тест.

Устойчивост на пробиване

Изпитателната машина е оборудвана с табелка за натиск, върху която е монтиран тестният нокът. Тестът за ноктите е върхът с остър връх, а твърдостта на нокътната глава трябва да е по-голяма от 60HRC. Единствената проба се поставя върху шасито на тестващата машина в такова положение, че изпитвателният нокът може да бъде пробит през външната подметка и опитният пирон пробива подметката при скорост от 10 mm / min ± 3 mm / min до проникването е завършена и се записва максималната стойност, необходима за записа. сила. За всяко изпитване се избират четири точки (поне единият от които е в петата), всяка точка е на разстояние не по-малко от 30 mm и разстоянието от вътрешния долен край е по-голямо от 10 mm. Долната част на противоплъзгащия блок трябва да бъде пробита между блоковете. Две от четирите точки трябва да бъдат тествани в рамките на 10-15 mm от крайната линия на дъното на растението. Ако влиянието на влажността се отрази на резултатите, подметката трябва да бъде потопена в дейонизирана вода при 20 ° C ± 2 ° C в продължение на 16 ± 1 h преди изпитването.

Електрически свойства на проводящи обувки и антистатични обувки

След като пробата за обувки бъде нагласена в суха и влажна атмосфера, чистата стоманена топка се напълва в човешката обувка и се поставя върху металното сондово устройство, а първите две сонди и третата сонда се измерват с помощта на предписания тестер за устойчивост. Съпротива между. При нормални обстоятелства, проводимите обувки изискват съпротивление, което не трябва да е по-голямо от 100 kΩ; антистатичните обувки изискват съпротивление трябва да бъде между 100K ohms и 100M ohms.

Обучението по застраховане на труда използва спецификацията

Предпазните маслени бои се използват на места, където се пръска масло или масло;

Водонепроницаеми защитни обувки се използват на работни места, където се използва вода или пръскаща вода;

Защитените срещу студ защитни обувки се използват за защита на краката на работниците с ниска температура, за да се предпази от измръзване.

Предпазните обувки против пробиване се използват за предпазване на краката, за да се предотвратят травми от различни остри предмети.

Основната функция на анти-смазващите обувки е да се предотврати падането на предмети от нараняване на краката. Предницата на обувките за осигуряване за труд има устойчиви на въздействието материали.

Основната функция на стоманодобивните обувки за осигуряване на труд е да се предотврати изгарянето и пробиването. Тя трябва да бъде в състояние да издържа на определен статичен натиск и да устои на определена температура и да бъде незапалима. Тези видове обувки за осигуряване на труд са подходящи за топене, пещ, чугун и др.

В допълнение към горепосочените, има някои специални покрития за обувки за осигуряване на труд, като платно, азбест и алуминиеви филмови застраховки за покриване на обувки.

https://www.safttofootwear.com