Комбиниран дизайн на обувки за безопасност

- Nov 02, 2018-

Комбиниран дизайн на обувки за безопасност


1, материал за обувки


Кожени обувки, кожа, синтетични влакна и поливинилхлорид често се срещат при производството на предпазни обувки. Тези материали имат свои предимства. Например, кожените обувки са по-трайни и поносими и те са по-удобни за носене, но функцията за унищожаване на корозивни течности не е добра; тялото на синтетичните влакна е по-лесно почистващо и устойчиво на химическо разграждане. Поливинилхлоридът е най-подходящ за употреба в хлъзгави условия и е лесен за почистване, но може да бъде разбит от някои химикали; изкуствена кожа може да се използва в случай на хидроизолация, корозивни химикали или други замърсители, но ако повърхността има загуба, функцията ще окаже влияние.


2, единствен материал


Обикновено се използват полиуретан, гума, вулканизиран каучук или поливинилхлорид:


Подметките на защитните обувки са основно устойчиви на химическа корозия, абразия, топлоизолация и масло. Въпреки това, поради различните материални свойства на произвежданите обувки, функцията на подметките на готовите обувки също е различна;


Някои защитни обувки ще имат тънка стоманена плоча на подметката, за да предпазват подметката от намушване от твърди предмети. След като се превърнат в обувки, се наричат предпазни обувки против пробиване;


Някои ходила са изработени от антистатични материали, които често се наричат антистатични защитни обувки.


3, избор на пръсти


Пантата на обувката за безопасност е снабдена със стоманена капачка, която главно предпазва пръстите от наранявания и обикновено е обувка против смачкване.


4, дизайнът на тялото на обувката


Дизайнът на корпуса на обувката има следните пет стила:


обувка;


Половинки кожени ботуши;


Ботуши за крака


Боти;


Кожени ботуши.


5, дизайнът на подметката


В допълнение към използването на нехлъзгащи се материали, дизайнът на подметката също е защитен, а някои подметки също имат издълбан дизайн.


Покупката на защитни обувки може да се направи и от производствените материали на обувки или от дизайна на обувки, за да се намерят предпазни обувки, подходящи за тяхната работна среда.