Определяне и метод за откриване на защитни обувки, устойчиви на пробиви

- Jan 14, 2019-

В ежедневното производство на предприятия произшествията със сигурността са навсякъде и малко небрежност ще доведе до огромни щети за самите предприятия и служители. При тези наранявания, тъй като краката на служителите обикновено са в най-ниската част на работната поза, работниците ще бъдат изложени на тежки, твърди, ъглови предмети по всяко време по време на използването на инструменти, работещи машини и движещи се материали, така че Двата крака са ранени и намушкани, това е особено важно за защитата на краката на служителите. Фирмата може ефективно да предотврати такива щети, като избере специални подходящи защитни обувки според работните условия.


В голям брой метални щамповане, обшивки, производство на машини и цехове за производство на стоманени кораби, поради присъщите характеристики на индустрията, винаги ще има много твърди и остри чужди тела, разпръснати по пода на цеха, в такава работна среда. Двойка защитни обувки, устойчиви на пробиви, могат да осигурят адекватна защита. И така, какво е анти-пиърсинг обувките за безопасност?

Предпазните обувки, защитени от пробиване, са снабдени с 0.05 мм обезмаслена средна плоча от неръждаема стомана върху подметката, за да се предотврати проникването на остри твърди предмети, като пирони, от подметката на обувката и да се нарани ботушите на служителите. Пробивното съпротивление е по-голямо от 1100 нютона. В съответствие с националния стандарт GB21148-2007, това е специална сила. Използва се предимно в минното дело, машиностроенето, строителството, металургията, прибирането на реколтата, транспорта и други индустрии.


Анти-пиърсинг обувките обикновено са снабдени с анти-пиърсинг и анти-разбиващи функции, но те не могат да бъдат съчетани с изолационна функция. Тъй като изолираните обувки са свързани с безопасността на служителите, подметките не могат да бъдат унищожени. Ако изолационната подметка е повредена, спрете да я използвате веднага. Също така обърнете внимание на водоустойчивостта. Водата ще бъде проводима. Също така е опасно да се използва в заредена среда.


Метод за откриване на пробиване: Машината за изпитване е оборудвана с притискаща плоча, върху която е монтиран тестът. Тестовият нокът е връх с прекъснат връх и твърдостта на главата на ноктите трябва да бъде по-голяма от 60HRC. Единичният образец се поставя върху шасито на изпитвателната машина в такова положение, че тестовият пирон може да бъде пробит през външната подметка и изпитваният пирон пронизва подметката със скорост 10 mm / min ± 3 mm / min до проникването е завършено. Най-голямата сила. На всеки подметка се избират четири точки (най-малко един от които е на петата), всяка точка е на разстояние не по-малко от 30 mm, а разстоянието от краищата на вътрешната подметка е по-голямо от 10 mm. Дъното на противоплъзгащия блок трябва да бъде пробито между блоковете. Две от четирите точки трябва да бъдат тествани в рамките на 10-15 mm от линията на ръба на салата, като се регистрира максималната сила във всяка точка на проникване. Ако влагата влияе върху резултатите, подметката трябва да бъде потопена в дейонизирана вода при 20 ° С ± 2 ° С за 16 ± 1 h преди изпитването.