Факторите на нараняване на краката и значението на обувките за трудова заетост в производствения процес

- Apr 14, 2019-Фактори на нараняване на крака по време на производството


1. Фактор за увреждане или повреда на обекта

Това е най-често срещаният фактор на вредата. В процеса на производство или строителство на машиностроителната промишленост, металургичната промишленост, строителната индустрия и др., Обектите често попадат или ноктите и остри предмети са разпръснати по земята, което ще нарани пръстите на краката или ще промуши ходилата.


2. Увреждания с висока и ниска температура

При топене, леене, обработка на метали, коксуване, химически пещи и други работни места, не само температурата на околната среда е висока, но и лъчиста топлина, печене на краката, горещи материали, пръскащи по крака или падащи в обувките, причиняващи изгаряния. В студените райони, особено при зимата на открито, климатичната температура е под нулата, дори достига минус 20 до 30 градуса. Стъпалото е засегнато от ниска температура и ще се появят измръзвания, което намалява ефективността на работата.


3. Химично (киселинно-алкално) увреждане

В химическите заводи, мелниците за производство на хартия, топенето на цветни метали, производството на батерии и други места, операторите често влизат в контакт с разтвори на киселинни основи, което може да причини инциденти, при които краката се изгарят от киселини и основи.


4. Увреждане на електрически удар

Това е често срещан фактор за нараняване при промишлени аварии и може да бъде разделен на електрически удар и безконтактни електрически наранявания. Първият е основно текущо увреждане, което може да увреди вътрешните тъкани на човешкото тяло, като сърцето, дихателната система и нервната система. По-леките хора имат чувство за акупунктура и перкусия, а до треска, конвулсии, високо кръвно налягане и аритмия до кома; при тежки случаи може да настъпи камерна фибрилация, спиране на сърцето, респираторна стагнация и дори смърт. Последното е главно нараняване на дъгата, което се характеризира с точково отпечатване и карбонизиране на кожата. При тежки случаи тя може да бъде дълбоко в мускулите, костите и вътрешните органи. Електрофизиологичната физиология на изследователите показа, че човешкият възприятен ток е 1,1 mA за възрастни мъже и 0,71,1 mA за възрастни жени. Извън ток средният възрастен мъж е 16 mA, а средната възрастна жена е 10,5 mA. Когато токът на електрически удар е по-голям от тока, електрическият удар не може сам да се освободи от захранването. Ако няма външна сила, времето за електрически удар ще се удължи и ще възникне опасност от смърт.


5. Статични повреди

Щетите от статично електричество за човешкото тяло са причинени главно от психологически пречки, страхове и могат да причинят вторични инциденти като подвижния ръце в машината или падане от височина. В допълнение, кожни изгаряния и дерматити могат да бъдат причинени от статични кликвания. Основната опасност от статично електричество е появата на запалими и експлозивни аварии в промишлеността.


6. Принудена позиция

Това се случва главно при ниско ниво на подземната пътна операция, където коленете често се огъват или пълзят по коленете, причинявайки бурсит на колянната става.Значението на обувките за трудова застраховка


Предвид различните фактори на увреждане в различните производствени процеси, SAFTTO предлага разнообразни решения:


Анти-трясък обувки: за решаване на щети, причинени от падащи предмети.


Защитни обувки против пробиване: за разрешаване на увреждането на ходилата, пробиващи подметките.


Високотемпературни защитни обувки: за да се разрешат повредите при висока температура в тежки условия.


Обувки, устойчиви на киселини и основи: Разредете увреждането на киселини и основи.


Изолирани защитни обувки: за решаване на повреди от електрически удар.


Антистатични защитни обувки: Извличане на статичното електричество от тялото за разрешаване на електростатичната опасност.


Нехлъзгащи се защитни обувки: за разрешаване на повреди при хлъзгане.