Как да различим автентичността на защитните обувки?

- Apr 11, 2019-Съгласно функционалната класификация на обувките за безопасност: обувки, защитени от удари с пръсти, изолирани обувки, антистатични обувки, проводими обувки, обувки, изработени от стомана, гумени ботуши, студоустойчиви обувки.


(1) Обувки за защита на пръстите на краката. Основно за предотвратяване на наранявания на краката и пръстите. Такива като барабани за валцуване при пренасяне на тежки товари или товарене и разтоварване на материали, тежки тръби, удрящи краката или неволно ритащи остри метални плочи. Предната глава на обувката е облицована с метален материал с добра устойчивост на удар, висока якост и леко тегло. Неговата якост и устойчивост на удар трябва да бъдат тествани и може да се използва стандартът. Внимавайте да изберете защитни обувки с различна сила според теглото на работата.


(2) Изолирани обувки. Ролята на изолираните обувки е да минимизират риска от електрически удар. Тъй като токът се влива в земята през човешкото тяло през контактната точка, когато се прилага електрически шок, не само за изолираните ръкавици, но и за изолираните обувки се изискват електрически работи. Според диапазона на налягането има няколко вида изолирани обувки от 20kV, 6kV и 5kV, които трябва да бъдат подбрани според работния диапазон. Изолираните обувки трябва да се проверяват и поддържат често. Ако са мокри или износени, те няма да бъдат защитени.


(3) Антистатични и проводими обувки. Антистатичните обувки са подходящи за предотвратяване на произшествия, причинени от статично електричество в човешкото тяло, и за избягване на случайни електрически удари за човешкото тяло, причинени от 220V захранващо честотно кондензаторно оборудване. Проводимите обувки се използват на места, където може да възникне пожар или експлозия, която е по-чувствителна към човешкото статично електричество. Някои от тези обувки са предпазни обувки и гумени обувки с антистатични или проводими подметки. Цялата обувка не използва метал, за да намали възможността от триене и пожар. Обувката е тествана за устойчивост от самото начало. След това се проверява периодично, за да се гарантира, че максималното съпротивление на обувката не надвишава допустимата стойност.


(4) Обувки и покрития за обувки. Тези обувки се наричат и обувки за каста, главно за предотвратяване на изгарянето на краката. Тези обувки са устойчиви на натиск и не са лесни за изгаряне. Горната част е от импрегнирана с масло телешка кожа и инкрустирана с платно кожа. Подметките са изработени от покрита с гума кожа. За да се предотврати изгарянето на течността от разтопен метал, високата талия е лесна за излитане. Покритието на обувката и крачолите на панталона могат да бъдат покрити с капак на обувката, а капакът на обувката е основно направен от платно, азбест и алуминиево фолио.


(5) Гумени ботуши. Според неговата употреба, той има антикиселинни ботуши, водоустойчиви ботуши и маслени обувки. Устойчивите на киселини и алкално устойчиви ботуши са подходящи за мястото, където земята има киселини и основи и други корозивни течности. Те са изработени от каучук, устойчив на киселини и основи, а също и ботуши с анти-киселинни и алкални панталони с панталони и ботуши. Водоустойчивите ботуши се използват за подземни води или пръски. Основните материали са гумени, водоустойчиви ботуши, специални ботуши за водни продукти и трансплантирани ботуши. Маслено-устойчивите обувки се използват за мазна работа на земята, изработени от гума или полиетиленова пластмаса, и имат ботуши и обувки.


(6) Студеноустойчиви обувки. Подходящ е за носене в студена и нискотемпературна среда. Той има памучни обувки, кожени ботуши и филцови ботуши и др.


В допълнение към горните защитни обувки, също така са подходящи за изграждане на пътни работници за отопление на подметките, подходящи за подсилване на подметките на строителните работници, защитни обувки за влагата на подметките на работниците от храни и вино, и така нататък.


Функционален стандарт

Anti-mite - Приемане на индустриален стандарт (предпазни обувки за крака LD50-94), вътрешната облицовка на предпазните обувки за пръсти е изработена от стоманена капачка, която има антистатична и удароустойчивост, устойчива на удари, анти-клетъчна, много безопасно, инспекция, съпротивление на налягането е 10KN, въздействието на пръстите на удара на 23KG ударно чук от 450 mm височина свободно въздействие върху пръста, деформация на обувката> = 15 mm, главно за минно дело, механична безопасност на конструкцията, металургия, стомана, пристанище и други тежка промишленост Използва се в промишлеността за защита на пръстите от безопасност на кожени обувки, с гумена и еластомерна опора, удобни за носене и не засяга ежедневните трудови операции.


Анти-пробиване - предпазва крака от прободни рани, може да издържи максимално проникване на 1100N, национален специален стандарт.


Антистатичните - антистатични кожени обувки се произвеждат съгласно стандарт GB4385-1995, а стойността на съпротивлението варира от 100K'Ω-1000M'Ω. Този продукт има добра пропускливост на въздуха, антистатични, износоустойчиви, противоплъзгащи се и други функции, предимно за авиация и въздухоплаване. Опасната промишленост играе роля при избягването на възпламеними и експлозивни аварии, причинени от статично електричество.


Маслоустойчив - тестван според стандартите за устойчивост на маслото, увеличаването на обема не е повече от 12%. Ако обемът не се увеличава, но се свива, намаляването е по-голямо от 0,5% от първоначалния обем или увеличаването на твърдостта е по-голямо от 10 (Shaoer A), а 40 000 пъти крекинга не е повече от 7 mm съгласно GB / T3903.1.


Нехлъзгащо дъно с гумено сухожилие, отлична противохлъзгаща способност.


Изолация - Изолирани обувки могат да се носят като помощно оборудване за безопасност и предпазни предмети за работа при работа на AC 50HZ, 1000V и под или DC 1500V и по-ниски.

Устойчив на износване - висококачествена гумена подметка за различни среди.

Студоустойчивите обувки се използват за защита на краката на нискотемпературни работници, за да се предпазят от измръзване.

Водоустойчивост - Водните обувки се използват на работни места, където водата или водата са напръскани.


Качествена идентификация на защитните обувки (работни обувки):


1. Идентификация на горните материали: В днешно време общите материали за предпазни обувки на китайския пазар са: кадифена кожа, трансферна кожа, счупена кожа, кожа и т.н. През последните години, за да вървим в крак с европейските стандарти CE, производителите са започнали да внасят. Чуждите удебелени биволи, отговарящи на европейските стандарти. Тъй като външният вид на трансферния кожен материал и телешката кожа са много сходни, много потребители не могат да преценят и двата материала са сравнително анализирани.

Поглед: телешка кожа (тип кожа, в производството на кожени изделия е обичайно наименование на хората, за да се различи от синтетична кожа) повърхността има очевидни нередовни модели и естествени пори, студена и сгъваеми съпротивление, добра дишане и проникване; Обикновено наричана естествена синтетична кожа, тя е изкуствен повърхностен слой върху свободния слой от естествена кожа. Зърнестата структура е сходна с тази на естествената кожа, но няма пори и твърдо усещане, но има добра водоустойчивост.

Две докосвания: пълни с чувство, пълна с еластичност, ръката докосва студа без усещане за студ, ръката се чувства твърда, хладният усещане е предимно кожата на филма. Три наблюдения от напречното сечение: няма очевиден филмов слой в участъка на дермиса. Драскането на основата на ръка ще разкрие пух и ще стане по-дълго и по-дълго, което е най-очевидното изпълнение на влакнестата основа (дерма база); Кожата е смляна върху насипния слой от естествена кожа или влакна. Свързва се с лепило под високо налягане, за да образува лист и след това се поставя върху изкуствения повърхностен слой. Повърхностният слой може да се остъргва с ръб на ножа. Малките парчета се отлепят.


2, производствения процес: домашни защитни обувки производствен процес точки: формоване, инжектиране, лепене, шевове. Инжекционните защитни обувки са леки, подметката и горната част са с висок вискозитет, а външното ходило обикновено е изработено от полиуретанов материал, който е устойчив на износване и водоустойчив. Лепилните обувки са традиционен процес с дълга история на производство. Обикновено подметките са изработени от каучук и други материали. Горната част е свързана; цената на шевната гума и процеса на формоване са сравнително евтини продукти, които не са въведени тук.


3, обувки за защита на обувките: защита на обувките за защита на пръстите на краката, трябва да се стоманени пръсти, защитни обувки, необходими за стомана, антистатични обувки трябва да се антистатични и антистатични линия и т.н. провеждане на тест за защита на качеството, за да се разбере дали отговаря на изискванията Производителят е сертифициран за категорията на продукта и качеството на материала за обувката съответства на изискванията.


4, сравнение на продуктите: конвенционалното сравнение е разделено на два начина, единият е анатомично сравнение на крайните обувки, след сравняването на външния вид, надлъжната повърхност на защитните обувки, и нарязаната повърхност, t спомагателно напречно сечение, напречното сечение на подметката, и напречното сечение може да се наблюдава ясно след рязане Вътрешната структура и вътрешният процес на стоманената глава, стоманената долна плоча и обувките, заслужава да се отбележи, че плътността на подметката с единична плътност напречното сечение е същото, ръката е по-твърда; напречното сечение на подметката с двойна плътност може да наблюдава горния и долния пласт. Плътността е различна, плътността на горния слой е ниска, по-ниската плътност на слоя е висока, а еластичността е добра на ръка; ако подметката е двуцветна, но плътността на напречното сечение е същата, тя също е тип с една плътност. Второто е да опитате, да опитате комфорта на обувките за безопасност, да почувствате комфорта на обувките чрез действието на ходене, клекнане, ритане, тежки стъпки и т.н.