Предпазни мерки при избора на защитни обувки с висока температура

- Mar 23, 2019-

A. В допълнение към подходящия тип според условията на работа, е важно да се побере кракът и да го носите, за да се чувстват комфортно. Много е важно внимателно да изберете подходящия размер на обувката.


Б. Високотемпературните защитни обувки трябва да имат дизайн без приплъзване, не само за защита на краката на хората от нараняване, но и за предотвратяване на злополуки, причинени от подхлъзване на оператора.


C. Различни високопроизводителни защитни обувки с различни характеристики трябва да отговарят на техническите показатели за съответното им защитно действие, като например пръстите на краката не са наранени, подметките на краката не са намушкани и е необходима изолация. Но обувките за безопасност не са всемогъщи.


D. Преди да използвате защитни обувки с висока температура, внимателно проверете или изпробвайте. При електрически и киселинни и алкални операции, повредените и напукани защитни обувки са опасни.

Д. Високотемпературните защитни обувки трябва да се съхраняват правилно след употреба. Гумени обувки трябва да се изплакнат с вода или дезинфектант и да се изсушат, за да се удължи експлоатационният живот.