Мерки за безопасност при обработване на работници

- Jan 08, 2019-

Работната среда, пред която са изправени работниците, е сложна и е необходима за мерките за защита на безопасността. Механичната производствена работа обхваща широк спектър от области, включително транспорт, машинни инструменти, селскостопанска техника, текстилни машини, енергийни машини и прецизни инструменти. Производство, обикновено леене, коване, термична обработка, механични и монтажни работилници, смесена работа, но защитата на безопасността за операторите е същата, защото професионалните опасности са приблизително еднакви.


(1) Основната работа с прах на продуктивния прах е леене. В процеса на леене на пясък, формоване, падащ пясък, почистване с пясък и др., Прахът може да лети, особено когато леенето се ремонтира с пясъкоструене, концентрацията на прах е много висока и се използва използвания прах. Кварцът е по-вреден. По време на процеса на обработка, процесът на полиране и полиране на металните части може да произведе метал и минерален прах, което води до пневмокониоза на мелничаря. По време на заваряването потокът, сърцевината на електрода и заваръчния материал се изпаряват при високи температури, за да се генерира голямо количество прах за заваряване и вредни газове. Дългосрочното вдишване на по-висока концентрация на заваръчен прах може да доведе до пневмокониоза.


(2) Високотемпературното и топлинно излъчване на производителите на машини с висока температура и топлинна радиация са главно в леенето, коване и топлинната обработка. Пещта, сушилната пещ, разтопеният метал, горещите отливки в леярната, отоплителните пещи в цеховете за коване и топлинна обработка и червените метални части генерират интензивно топлинно излъчване, което причинява топлинен удар, когато средата с висока температура е тежка.


(3) Шум вибрации и ултравиолетови механични производствен процес, използвайки пясък тип трамбоване машина, пневматични инструменти, различни коване чукове, шлифоване, полиране, нитове и т.н., може да произвежда силен шум; електрическо заваряване, заваряване на газ, заваряване под дъга и плазмата Ултравиолетовите лъчи, генерирани чрез заваряване, като неправилна защита, могат да причинят електрооптична офталмия.


(4) Тежък физически труд и травма, изгаряния в предприятия с лоша механизация, леене, падане на пясък, ръчно коване са по-труден ръчен труд, дори ако се използва въздушен чук или хидравлична преса, поради необходимостта от промяна на позицията и посоката. на детайла, физическата интензивност на труда е много висока и в същото време трябва да работи при високи температури, така че е лесно да се предизвика регулация на телесната температура и промени в сърдечно-съдовата система.


Изправени пред работната среда на различни видове работа, механичните работници в преработващата работилница трябва да избират подходящи защитни обувки според работната среда. Например, цехът за коване трябва да носи високотемпературни защитни обувки поради железни стружки и пръски от желязна шлака; Механични части в цеха за механична обработка Носете защитни обувки, устойчиви на удари и пробиви, когато падащите и остри предмети пробиват подметката. Освен това трябва да носите подходящи защитни гащеризони и каски за ваша собствена защита.