Класификация и методи за поддръжка на защитните обувки

- Mar 11, 2019-

С напредъка на местната технология за производство на обувки и непрекъснатите промени в материалите за обувки в света, разнообразието на обувките за безопасност постепенно става все по-сложно и разнообразно.


Предпазните обувки са разделени на защитни обувки и защитни обувки, които се отнасят до обувки, които предпазват краката и телетата от избягване на предвидими наранявания на различни работни места.


Защитните обувки за безопасност са високотехнологични обувки с висока добавена стойност. Производството на защитни обувки има високи изисквания за суровини, спомагателни материали, химически материали и производствено оборудване.


Методите за проектиране и техническите изисквания на обувките за вътрешна безопасност постепенно започват да съответстват на чуждите държави. Стандартите на китайските обувки за безопасност са формулирани по отношение на европейските стандарти. Настоящият стандарт за китайските защитни обувки е GB21148-2007.


Кожени защитни обувки GB4014-83; предпазни ботуши за предпазване на гърба от каучук GB7054-86.


Европейският стандарт е разработен от CEN / TC61 Технически комитет по "Защита на краката и краката" и Секретариатът се председателства от BSI. Европейски стандарт EN345 "Специални обувки за безопасност, защита и работа". Стандартът е безопасен


Посочват се структурата и показателите за изпълнение на модела на обувката, цялата обувка, вътрешната и външната ходила, горната повърхност.


Предпазни обувки за контрол на наводненията

Вътрешната облицовка на защитните обувки за защита на пръстите на краката е стоманена капачка, която има устойчивост на статично налягане и устойчивост на удар, устойчивост на пробождане и анти-клещи. Подходящ е за тежките индустрии като минното дело и строителството и предпазва пръстите.


Предпазни обувки, защитени от пробиви

Анти-пиърсинг обувките предпазват подметките от остри шипове и могат да издържат на проникваща сила от 1100N. Подходящи са за противопожарна защита, горско стопанство, машини и други индустрии.


Антистатични защитни обувки

Произвежда се съгласно стандарт GB4385-1995 и е подходящ за петрол и авиация, за да се избегнат възпламеними и експлозивни аварии, причинени от статично електричество.


Маслоустойчиви функционални защитни обувки

Съгласно стандарта за изпитване на устойчивост на маслото, увеличаването на обема е ≥ 12%. Ако обемът е намален, количеството на редукция е ≥ 0.5% от първоначалния обем или твърдостта се увеличава с> 10, което е подходящо за петролни и други индустрии.


Киселинни и алкално устойчиви обувки

Подходящ за петрол, химикали и др.


предпазни мерки:


1. Кожени обувки, устойчиви на киселини, са подходящи за киселинни и алкални места с ниска концентрация;


2. Избягвайте висока температура, остри увреждания на горната и изтичане на подметка;


3. След измиване, изплакнете киселината и основите на обувките с вода и избягвайте пряка слънчева светлина или изсушаване при сушене.


Защитните обувки имат добра вентилационна характеристика, антистатични, износоустойчиви, противоплъзгащи и други функции, удобни за носене и не засягат ежедневните работни операции.


Поддръжка

Защитните обувки трябва да бъдат правилно използвани и поддържани. Предпазните мерки са както следва:


1. Редовно почиствайте защитните обувки, не използвайте разтворители като детергенти.


2. Редовно почиствайте подметките, за да избегнете натрупването на замърсявания, които могат да причинят влиянието на проводимостта или антистатичния ефект върху замърсяването и застрашават живота.


3. Не модифицирайте произволно конструкцията на защитните обувки. Случайните модификации могат да повлияят на индекса на безопасност на защитните обувки.


4. Предпазните обувки трябва да се съхраняват на хладно, сухо и добре проветриво място.Повечето хора смятат, че защитните обувки са защитни обувки. Според сегашните стандарти на Китай, защитните обувки и защитните обувки са два различни стандарта. Национален стандарт GB21148-2007 за защитни обувки и национален стандарт GB21147-2007 за защитни обувки.


Предпазните обувки са висококачествени и висококачествени предпазни обувки.