Безопасните обувки SAFTTO винаги обръщат внимание на вашата безопасност

- Mar 05, 2019-

Предпазни обувки Това е общ термин за защитни обувки и защитни обувки, известни също като обувки за трудова застраховка. Обикновено се отнася до обувки, които се носят на различни работни места, за да се предпазят краката и краката от предвидими наранявания. Най-голямата разлика между него и обикновените кожени обувки е, че обикновените кожени обувки се носят за комфорт и красота, а най-важната функция на защитните обувки при тези предпоставки е защитата. Той предпазва тялото ви на специални работни места. ефект.


Защитните обувки за безопасност са високотехнологични и с висока добавена стойност обувни продукти. Производственият процес на защитни обувки има високи изисквания за суровини, спомагателни материали, химически материали, механично оборудване и т.н. В момента много домашни обувки с определен мащаб и степен. Предприятията са насочили вниманието си към обувките за безопасност, пазарен сегмент, зает от развитите страни.


Факторите, които причиняват нараняването на работника по време на работа, са непредвидими. Работа при висока температура, електромагнитно излъчване, химически агенти, електростатични опасности и операции при ниски температури. В тези среди тялото неизбежно е завладяно. Поради това е особено важно работниците да повишат тази осведоменост за защитата.


Предпазните обувки са разделени на общи функции: защитни обувки против счупване, защитни обувки против счупване, защитни обувки с електрическа изолация, антистатични защитни обувки, защитни обувки, устойчиви на масло, водонепроницаеми защитни обувки, защитни обувки с киселина и основи, висока температура обувки, защитени от студ. Защитните обувки за защита срещу сблъсък и стоманена глава обувки са от един и същ вид, т.е. защитни обувки за защита на пръстите на краката, основната функция е да се предотврати падащи предмети от боли краката; анти-пиърсинг обувките се използват за защита на подметките, за да се предотврати втвърдяването им чрез различни накрайници. Рана на удар с предмети; антистатични защитни обувки: може да елиминира статично натрупване на човешкото тяло, подходящи за работни места, които са запалими, експлозивни и лесно за генериране на статично електричество; защитни обувки с електрическа изолация: могат да работят на AC 50HZ, 1000V и под или DC 1500V и по-долу В случай на кожени обувки, които се носят като помощно оборудване за безопасност и предпазни изделия. Маслено-устойчивите защитни обувки се използват в зони, където се използва масло или пръски масло; Водоустойчивите защитни обувки се използват на работни места, където се използва вода или пръски вода; Защитните обувки и студоустойчивите защитни обувки се използват за защита на краката на нискотемпературни работници, за да се предпазят от измръзване.


Структурата, цветовото оформление и изборът на материал за безопасност на обувките са проектирани около функцията на защита. Също така е и че защитните обувки са различни от другите обувки. В процеса на проектиране на защитните обувки на първо място са поставени функциите за безопасност и защита, като се отчита и комфорта, така че силата на свързване на защитните обувки към краката да бъде сведена до минимум.


В реалната работа работниците, влизащи на работното място, носещи предпазни обувки, не привличат достатъчно внимание. Има много причини за това. Някои работници смятат, че носенето на безопасни обувки е много неприятно, особено през лятото, времето е горещо, по-добре е да се носят хладен нов комфорт, някои работници нямат достатъчно разбиране за защитната функция на защитните обувки, мисля, че е просто знак за индустрия, носете го без да носите. Няма значение.


Бедствията винаги се случват неволно, не можем да предскажем и не можем да предскажем. Но винаги можем да бъдем готови да си припомним всички рискове за сигурността в каква област, какво трябва да направим, за да се защитим и да се защитим от вреда.