Значението на защитата на краката и как да изберете безопасни обувки

- Oct 20, 2018-

baiduimg未标题-01

На работното място увреждането на крака може да бъде обобщено в следните видове:

Шоковете, ударите и тежките предмети, които се хвърлят на краката, могат да причинят пробиване в краката, което може да причини големи щети на краката. Като цяло работниците в тези среди изискват да се носят обувки за безопасност, за да се намали безопасността и да се увеличи ефективността на работа, като същевременно се подобри комфортът.

1. Работата с някои тежки предмети, които могат да паднат (като багаж, тежки инструменти и др.) Трябва да се носят със защитни обувки с ударна защита или защита от удар.

2. Някои остри предмети, като нокти, винтове, метални остри пръстени за надраскване и др., Могат да се срещнат по време на работа; се изисква да носят предпазни обувки с висока устойчивост на пробиване.

3. В някои работни среди земята е влажна и мазна. Ако не използвате противоплъзгащи настилки, трябва да носите предпазни обувки с отлично противниково покритие. Според оценките на експертите, носенето само на обувки против хлъзгане може да намали шанса за злополука наполовина и да спести разходи.

4. За специалната професия на електрическите работници трябва да се използват специални видове изолирани обувки.

5. Екстремни температурни повреди - В изключително горещи или студени работни условия краката могат да бъдат изгорени или измръзващи. Ето защо трябва да носите специални обувки.

Тип защитна обувка

Подметката на предпазната обувка обикновено е инжекционно формована с полиуретанов материал и има предимствата на маслоустойчивост, устойчивост срещу пробив, устойчивост на износване, устойчивост на износване, киселинна и алкална устойчивост, изолация, водоустойчивост и лекота. Това е 2-3 пъти по-устойчиво на износване от обикновените гумени подметки. Лекото тегло, мекотата и теглото са само 50% -60% от гумената подметка.

Различните предпазни обувки имат различни функции и различни сфери на приложение:

• Защита на предпазните обувки на обувките: Безопасността на вътрешната част на обувката е AN1, подходяща за металургията, минното дело, горското стопанство, пристанището, товаренето и разтоварването, каменоделството, машините, строителството, петрола, химическата промишленост и др.

• Предпазни обувки против пробиване: устойчивостта на пробиване е клас 1, подходящ за минна, противопожарна, строителна, горска, студена, машина и т.н.

• Електрически изолирани обувки: подходящи за електротехници, електронни оператори, инсталатори на кабели, инсталатори на подстанции и др. Забележка: Подходяща за работна среда с честота на захранване под 1KV, работната среда трябва да поддържа горната суха. Избягвайте контакт с остри предмети, високо температурни и корозивни вещества, а дъното не трябва да бъде корозирано и повредено.

• Антистатични защитни обувки: може да елиминира натрупването на статично електричество в човешкото тяло и е подходящо за запалими работни места, като оператори на бензиностанции и работници за пълнене на втечнени газове.

Предпазни мерки за предпазните обувки

Забележка: Забранено е използването на изолирани обувки;

Носещите антистатични обувки не трябва да носят изолирани дебели чорапи от вълна или да използват изолирана стелка по едно и също време; антистатичните обувки трябва да се използват с антистатично облекло по едно и също време; антистатичните обувки обикновено не надвишават 200 часа за изпитване за устойчивост на обувките веднъж, ако съпротивлението не е. Не може да се използва като антистатична обувка в предписания диапазон.

Предпазни обувки, устойчиви на киселини и алкали: подходящи за галванопластика, работници за киселини, електролизни работници, дистрибутори на течности, химически оператори и др.

Забележка: Обувките, устойчиви на киселини и алкали, могат да се използват само в киселинни и алкални работни места с ниска концентрация; избягвайте контакт с висока температура, резки повреди на горните или отделни изтичания; нанесете вода за измиване на киселината и алкалната течност върху обувките след износване, след това оставяйте да изсъхне и да избегнете директна слънчева светлина или сушене.

Избор и използване на предпазни обувки

(1) В допълнение към подходящия тип защитни обувки е важно също да се монтира крака и да се направи удобно за носене. Важно е внимателно да изберете подходящ размер на защитната обувка.

(2) Защитните обувки трябва да имат нехлъзгащ дизайн, не само за да предпазват човешкото стъпало от нараняване, но също и да предотвратят инциденти, причинени от подхлъзването на оператора.

(3) Всички видове защитни обувки с различни характеристики трябва да отговарят на техническите показатели за съответните им защитни характеристики, като пръстите на краката не са наранени, стъпалата на краката не са намушвани и изолацията е необходима. Но защитните обувки не са всемогъщи.

(4) Преди да използвате защитни обувки внимателно проверявайте или тествайте. При електрически и киселинни операции повредените и напукани защитни обувки са опасни.

(5) Защитните обувки трябва да се държат правилно след употреба. Гумените обувки трябва да се изплакват с вода или дезинфектант и да се изсушат, за да се удължи експлоатационният им живот.

Избор и използване на защитни обувки

(1) В допълнение към подходящия тип защитни обувки е важно да се монтира крака и да се направи удобно за носене. Важно е внимателно да изберете подходящата шевна обувка.

(2) Защитните обувки трябва да имат нехлъзгащ дизайн, не само за да предпазват човешкото стъпало от нараняване, но също и да предотвратят инциденти, причинени от подхлъзването на оператора.