Вид на процеса на сглобяване на обувки

- Nov 08, 2018-

Вид на процеса на сглобяване на обувки


Процесът на сглобяване на обувката се отнася до техниката и метода за сглобяване на частите на обувката, като горната част и подметката, за да се превърне в обувен продукт, включващ главно процес на залепване на обувката, процес на шиене на обувки, процес на формована обувка, вулканизиран процес на обувки и други подобни. Видове.


1, процесът на залепване на обувката, известен също като процеса на студено свързване, е процес, който използва лепило, за да се съедини с горната, стелката и външната подметка заедно. Поради различните материали на горната и единствената свързваща повърхност, видът и естеството на използваното лепило са различни, като например неопреново лепило, полиуретаново лепило, SBS лепило и други подобни. Благодарение на простия процес на залепване, краткия производствен цикъл, високата производствена ефективност, ниските производствени разходи, бързата смяна на цвета и разнообразието, лесното разширяване и възпроизвеждане, това е най-широко използваният процес на сглобяване в обувната промишленост, 80% от общото количество обувки. %гореизложеното. Този процес е най-широко използван в кожените обувки и спортни обувки.


2, процесът на шевната обувка, известен също като процесът на шева, е процес на шиене на горната и подметката и на други свързващи части чрез шевни конци. Използваната шевна нишка е нишка от рами, която има характеристики на силна якост, малко удължение, бързо абсорбиране на влага и висока износоустойчивост. Технологията на шивашката обувка е най-широко използвана в обувките за кожени обувки, включващи главно обувки за шиене, обувки за маншети за шиене и обувки за обувки. Въпреки че историята на процесите е дълга, операцията е сложна и ефективността на производството е ниска, структурата на продукта, стилът и дълготрайността не се заместват от други процеси. В допълнение към развитието и усъвършенстването на процеса на шиене на машината тя е в по-голяма степен съобразена с нуждите на модерното производство и потребление, заемайки по този начин важна позиция в обувките и има спомагателна функция в процеса на залепване на обувките и по този начин процес на лепкав шев.


3. Процесът на обувката за формоване е процес за свързване на външната подметка и горната част заедно, като се използва гумената външна подметка, за да се получи каучуков поток и затягащото налягане, генерирано по време на процеса на вулканизация на матрицата. Подметката и горната част са залепени под високата температура и високото налягане на гумата, така че процесът на формованите обувки има характеристиките, че дъното е здраво свързано и не е лесно да се отваря, устойчива на износване и устойчиво на огъване. Поради дългия производствен цикъл на плесените и бавната промяна на цветовите сортове, формованите обувки са подходящи за производството на големи партиди продукти. Обувки за защита на труда, туристически обувки, обувки за военна полиция и други продукти се произвеждат най-вече чрез формоване. Процесът на формоване е процес на вулканизация на плесен, получен от безформен процес на вулканизация и се използва най-вече в кожени обувки.


4, процесът на впръскване, известен също като процесът на леене под налягане, е процес на впръскване на разтопена пластмаса във външната форма и свързване с горната част. Материалът на външната подметка е предимно поливинилхлорид, термопластичен полиуретан, термопластична гума и други подобни. Процесът е да се завърши свързващия механизъм при условия на автоматично подаване, автоматично пластифициране, автоматично измерване, автоматично впръскване, автоматично затваряне на мухъл, отваряне на матрицата и автоматично формоване, така че има предимствата на висока производствена ефективност и автоматично производство. Използва се в производството на кожени обувки, обувки за обувки, спортни обувки и пластмасови обувки.


5. Вулканизираният процес на обувки е процес за вулканизиране и формиране на топлинно налягане и вулканизирана плесен в резервоар за вулканизация след свързване на суровия филм на външната подметка, лентата и външния капак към горната част. Подметката на процеса е разделена на формоване и формоване без формоване. Тъй като процесът е сравнително груб и е трудно да се контролира качеството, обикновено могат да се произвеждат само продукти от нисък клас. През последните години, благодарение на въвеждането на чуждестранни усъвършенствани производствени технологии, продуктовият клас е значително подобрен. Тъй като вулканизираните обувки са удобни и икономични и имат висока ефективност и ниски производствени разходи, процесът все още се прилага при производството на гумени обувки и гумени обувки и обувки от кожа, а производствената сума е голяма.