Какви са показателите за изпълнение на електрически заварчик защитни обувки?

- Nov 16, 2018-

Заварени защитни обувки трябва да бъдат устойчиви на топлина, изолирани и -устойчиви на износване, неплъзгаща труда защитни обувки.


Защо са заварени безопасност обувки толкова взискателни материали? Тъй като пламък, дъга, топла заварки, пръскана метални капчици, червени горещи електрод главата и шлака в процеса на заваряване са основните топлинни източници за заваряване изгори катастрофи, и някои материали трябва да бъдат заварени към които преди заваряване. Подгряване, подгряваща температура може да достигне 150 ~ 300 ° C; В допълнение има много възможности да се свържете електроенергия през електрически заваряване операция, като например misconnection на живо жица и неутрален проводник, причинени от повреда на оборудване за заваряване или линията, заваръчен трансформатор е обърната, misconnected в високо напрежение верига, както и увреждане на изолацията между първичната намотка на заваръчен трансформатор и вторични огъващи група, и т.н. ще предизвика 220V 380V напрежение да се появи на вторичната верига на заваръчни клещи (или заваряване факел), workbench, т.н., така че токов удар също е опасността от електрически заваряване операция. един.


Заварени защитни обувки трябва да имат топлоустойчивост, топлинна изолация, изолация и механични свойства.


1, устойчивост на топлина


Ниско топлоустойчиви заваряване безопасност обувки изисква топлоустойчиви температура 150 ° C ± 5 ° C. Високо топлоустойчиви заваряване безопасност обувки изисква топлоустойчиви температура 250 ° C ± 5 ° C. Топлинно съпротивление на обувката е да постави обувката на загрята плоча на регулируема температура и обувката е изпълнен със стоманени топки. Около почистване след това се поставя пясък и височината на пясъка достига до горния ръб на обувката, но не превишава горната. Изчакайте за температурата да се покачи до 150 ° C ± 5 ° C, стабилен в продължение на 20 минути. Охлажда се до стайна температура и наблюдавайте пробата. Обувката трябва да не се стопи, деформира или отделни.


2, топлоизолация


Заваряване предпазни обувки изисква добра топлоизолация. Ходилата на обувката трябва да бъде материал с добра изолация. Изпитвателното оборудване е същото като тест за устойчивост на топлина. Експерименталният метод е: при 150 ° C ± 5 ° C, след 40 минути, всеки 5 минути да записва температура на повърхността на стелка и след това изчислява (от момента на пробата се поставя на нагревателна плоча) средната температура и тест на разликата между предната част и вътрешните температури не надвишава 22 ° C.


3, изолация


Електроизолационни изпълнението на заварени защитни обувки е в съответствие с изискванията на GB12011-89 изолирани обувки. Withstand напрежение е 6kV и изтичане текущ не надвишава 3mA.


4, механични свойства


Физични и механични свойства на подметки за обувки заварени безопасност и силата на кора на готовите обувки отговарят на изискванията на стандарта за ляти обувки (QB1005-90).

Заваряване защитни обувки са също широко използван в газово рязане, заваряване в газова среда, електрожен и други заваръчни операции.