Какви са стандартите за защитните обувки?

- Mar 22, 2019-
Най-широко използваните в света стандартни обувки за безопасност:


1. Европейски стандарт: Европейски стандарт за безопасност на общия пазар (EN344.1: 1992) Съгласно методите за изпитване и спецификациите на този стандарт защитните обувки могат да бъдат разделени на три вида:

A, EN345.1: 1992: Предпазни обувки за професионална употреба, вграден стоманен лист в пръстите, може да предотврати силата на удара, равна на 200 J (J).

B, EN346.1: 1992: Защитни обувки с професионално предназначение, вграден стоманен лист в пръста, може да предотврати силата на удара, равна на 100 J (J).

C, EN 347.1: 1992: работни обувки за професионална употреба, в пръстите няма стоманен лист.


2. Американски стандарт: Американски стандарт (ANSI-Z41-1991) Съгласно съпротивлението на обувките към компресия и удар, защитните обувки с защитен пръст могат да бъдат разделени на три типа.


3. Австралийски стандарт: австралийски стандарт (AS / NZS 2210.1: 1994) Този стандарт разделя защитните обувки на 4 типа.

Включително: Предпазни обувки за тежка работа. Средни защитни обувки. Леки работни обувки. Водоустойчиви защитни обувки Защитни обувки Трудови застраховки (Su Kang защитни обувки)


4. Национален стандарт: Национален стандарт на Китайската народна република. GB4014-83 Кожени предпазни обувки. GB7054-86 Гумени повърхностни защитни ботуши


5. Японски стандарт: Японски стандарт (J1S-T-8015: 1983)


Промишлена стандартна добавка за защитни обувки:


Първо, Европейски стандарт EN 344: 1997 "Специални обувки за безопасност, защита и работа" Този европейски стандарт е разработен от CEN / TC61 "Защитни продукти за защита на краката и краката" и неговият секретариат се управлява от BSI.

Този стандарт определя структурата и показателите за ефективност на обувките за безопасност, като обувки, горна част, обувки, езици, стелки и подметка.

Методите за изпитване за всеки елемент, посочен в стандарта, са подобни на други подобни стандарти. Принципът на метода е общоприложим и за повечето защитни обувки. Основните показатели са:

а. Устойчивост на удар от Baotou

Изпитването на удар се извършва със стоманен ударен чук с определено тегло. Височината на междината под капачката трябва да бъде по-малка от посочената стойност, когато капачката на пръста е ударена, а пробиването не трябва да показва никакви проникващи пукнатини в посоката на изпитвателната ос. Заслужава да се отбележи, че националните стандарти имат различни разпоредби относно теглото, спецификациите, височината на удар и конструкцията на изпитвателната машина. Действителното изпитване трябва да бъде разграничено.

б. Устойчивост на пробиване

Изпитвателната машина е оборудвана с притискаща плоча, върху която е монтиран тестът. Тестовият нокът е връх с прекъснат връх и твърдостта на главата на ноктите трябва да бъде по-голяма от 60HRC. Единичният образец се поставя върху шасито на изпитвателната машина в такова положение, че пистолетът за изпитване може да бъде пробит през външната част на ходилото, а изпитваният пирон пронизва подметката със скорост 10 mm / min ± 3 mm / min до проникването е завършено. Най-голямата сила. На всеки подметка се избират четири точки (най-малко един от които е на петата), всяка точка е на разстояние не по-малко от 30 mm, а разстоянието от краищата на вътрешната подметка е по-голямо от 10 mm. Дъното на противоплъзгащия блок трябва да бъде пробито между блоковете. Две от четирите точки трябва да бъдат тествани в рамките на 10-15 mm от линията на ръба на дъното на инсталацията. Ако влагата влияе върху резултатите, подметката трябва да бъде потопена в дейонизирана вода при 20 ° С ± 2 ° С за 16 ± 1 h преди изпитването.

° С. Електрически свойства на проводими обувки и антистатични обувки

След като пробата на обувката се регулира в суха и влажна атмосфера, чистата стоманена топка се пълни в човешката обувка и се поставя върху металното устройство на сондата, а първите две сонди и третата сонда се измерват с помощта на предписан тестер за съпротивление. Съпротивление между. При нормални обстоятелства, проводими обувки изискват съпротивление не трябва да бъде по-голяма от l00K ома; антистатичните обувки изискват съпротивление трябва да бъде между 100K ома и 100M ома.

д. Топлоизолационни характеристики

Използвайки обувката като проба, термодвойката се поставя в центъра на зоната за свързване на стелката, а стоманената топка се пълни в обувката. Регулирайте температурата на пясъчната баня до 150 ° C ± 5 ° C, поставете обувката върху нея, накарайте пясъка да се свърже с външната подметка на обувката, използвайте тестовото устройство за температура, свързано с термодвойката, за да измерите температурата на стелката и съответното време, дава кривата на повишаване на температурата. Температурата се повишава от 30 минути след като пробата се постави върху пясъчната баня. Обикновено изолираните обувки изискват повишаване на температурата на повърхността на вътрешната подметка под 22 ° C.

д. Енергийна абсорбция на петата

Изпитвателният уред е с максимално компресионно натоварване от 6000 N и е оборудван с устройство за регистриране на характеристиките на натоварване / деформация. Обувката с петата се поставя върху стоманена плоча и тестовият перфоратор се поставя от вътрешната страна на петата част срещу вътрешната подметка. Натоварването се прилага със скорост 10 mm / min ± 3 mm / min. Начертава се кривата на натоварване / компресия и се изчислява абсорбираната енергия Е, изразена в джаули.

е. Изисквания към външната подметка без приплъзване

Този стандарт определя коефициента на противоплъзгане на подметката, но уточнява конструкцията и спецификациите на блока против приплъзване, като дебелината на подметката, височината на нехлъзгащия се блок и разстоянието от края на подметка.


Второ, стандартът: EN345-1 US ANSI-Z41 Китай An1

Функция: анти-мишки, анти-удар, анти-статични, анти-пръскане, против плъзгане, масло-устойчиви, устойчиви на киселини и основи, устойчиви на висока температура, износоустойчиви възглавнички, пот абсорбция и дезодориране \ t

Повърхност на обувката: внесена гладка кожа, удобна и дишаща, водоустойчива и с възможност за носене

Отвътре: Грей Stella + влагопропусклива кърпа + абсорбиращ памук, дезинфекция и антибактериални, абсорбира и абсорбира пот

Подложка за обувки: разпенен PU, антистатичен, добър отскок, устойчивост на компресия, дишаща сила и дезодорация

Подметка: Двуцветна PU / TPU с вградено инжектиране, водонепроницаема външна подметка, която не може да се плъзга, може да омекоти налягането, комфорта, противоплъзгането и супер износоустойчивост

Стоманена глава: европейски (CE) стандарт an1, може да издържи 200 джаул (23KG * 900mm> 15mm) или да издържа на статично налягане 15KN


Трето, стандартът на канадските работни обувки за безопасност

Този стандарт се основава на стандарта на Канадската асоциация за стандарти (CSA) съгласно Z195-02: "Защитни обувки" и Z195.1-02: "Насоки за подбор, грижа и използване на защитни обувки".

Обхват: Работниците могат да бъдат изложени на възможни наранявания по време на операцията или на работното място на Университета в Торонто (Забележка: В този стандарт „работниците“ включват медицински персонал, персонал, чуждестранни студенти и посетители).