Принцип и анализ на антистатичните обувки за безопасност

- Jan 14, 2019-

Статичното електричество е обективен природен феномен. Това е статично заредено зареждане. По-голямата част от статичното електричество обикновено се причинява от триене и разделяне. Триенето причинява топлина, която предизвиква активност на молекулите в материала. След това двете отделни вещества, електроните могат да бъдат електростатично прехвърлени от едно вещество в друго. Характеризира се с високо напрежение, нисък ток, ниска мощност и кратко време за действие. Основните мерки за антистатичност по време на производството са разсейване, изтичане на статично електричество, овлажняване, неутрализация, изолиране и заземяване.


Неутрализиращи антистатични методи: Неутрализацията е важна, защото заземяването и изолацията не освобождават заряда от изолатори като синтетични тъкани или конвенционални пластмаси. Зарядът, генериран по време на процеса, се неутрализира или отстранява от изолатора и се нарича йонизация. Йони са просто заредени вещества, които съществуват във въздуха. Йони се произвеждат от естествени енергийни източници. Те включват слънчева светлина, осветление, открит въздух като пламъци и радиация. Можем да генерираме трилиони йони чрез йонни генератори. Високото напрежение произвежда балансирана смес от заредени йони и използва вентилатор, за да помогне на йони да се носят или неутрализират обекта. Йонизацията неутрализира статичния заряд на изолатора за осем секунди, като по този начин намалява потенциалното им увреждане.


Разбира се, антистатични, неговите неизпълнени все още е превенция, превенцията е друга важна мярка или важно устройство. Това е най-критичният фактор в контрола на електростатичния разряд. Други или трябва да сте наясно с опасността от електростатично разреждане при работа с електронни компоненти и разбирането им за тях ще бъде по-важно от всеки контролен материал за електростатичен разряд. Защото в някои специални газови индустрии, както и в петролната и нефтохимическата индустрия, това е особено важно за предотвратяването и контрола на антистатичните. Тези работници трябва да носят антистатични защитни обувки, антистатични дрехи и т.н., когато работят. Носенето на антистатични защитни обувки е най-ефективният и надежден начин да се изпълни електростатичният заряд на оператора и да се носят антистатичните защитни обувки, за да направят човешкото тяло "свързано" със земята, т.е. за да се постигне целта на електростатичен разряд, успешно контролира електростатичния заряд на човешкото тяло на производствената линия и неблагоприятните ефекти върху човешкото тяло.


Антистатичната обезопасителна подметка включва най-външното дъно на РБ, съдържащо проводящ въглен, и дъното на всеки слой, в който проводимата тъкан и проводящата жица са разпръснати в подметката, покрити с проводимо лепило. Антистатичните обувки трябва да имат антистатичен удар или стелка, когато се носят, и да работят върху антистатично заземяване, за да направят статичното електричество, донесено от човешкото тяло, на земята. Ако някоя част от резистора е твърде голяма или е изключена, човешкото тяло ще бъде изложено на вредно статично електричество. Следователно във важни отдели трябва да има тестер за съпротивление на човешкото тяло, за да се установи дали обувките / обувките / стелките, носени от човешкото тяло и общата устойчивост на човешкото тяло, могат да пропускат статично електричество.