Изберете дъждобрани и дъжд ботуши, разбира се, каучукови изделия са добри

- Mar 09, 2019-


Според CCTV4 China News Report: Тайванският отдел за надзор на качеството наскоро е взел проби от дъждобраните и ботушите за дъжд в хипермаркета и е открил, че повечето дъждобрани и ботуши за дъжд са надвишили стандарта на пластификаторите, а някои дори надвишили стандарта. Тъй като пластификаторите са хормони на околната среда, ако децата са изложени прекалено много, това ще повлияе на растежа и развитието и ще се появи и сериозен рак!


Детските дъждобрани и ботушите за дъжд в хипермаркета са цветни, а дъждовни дни са задължителни за децата. Въпреки това, проверката на място от тайванския отдел за надзор на качеството установи, че съдържанието на пластификатор в тези изделия е сериозно превишено. Отделът за контрол на качеството на Тайван е тествал 15 дъждобрани и ботуши за дъжд в хипермаркета. Сред тях, 8 парчета дъждобрани и 10 комплекта ботуши за дъжд имат съдържание на пластификатор, надвишаващо стандарта. Някои ботуши за дъжд дори надвишават стандартната стойност с повече от 541 пъти. Тъй като пластификаторите са хормони на околната среда, продължителната експозиция на момчетата е склонна към женските характеристики, а момичетата могат да изпитат преждевременна пубертета, ако са изложени дълго време. При тежки случаи те могат дори да причинят рак. Г-жа Рао Южен, ръководител на групата за лабораторна инспекция и изследване, посочи, че прекомерното съдържание на пластификатор ще повлияе на здравето и безопасността на човешкото тяло, особено на момчетата, и ще има някои скорошни пубертети за момичетата. След като хората получиха новините, всички казаха, че трябва да избягват да използват пластифицирани продукти в бъдеще. В момента хипермаркетът вече е изпратил дъждобрана от проблема на производителя за проверка, и каза, че ще изчака, докато докладът покаже нормално за възобновяване на доставките.


Ботушите за дъждовни дъждобрани са направени от PVC материал. PVC материалът е поливинилхлорид. Той е един от най-големите пластмасови продукти в света. Той е евтин и широко използван. PVC смолата е бял или светложълт прах. Различни добавки могат да се добавят според различни цели, а поливинилхлоридната пластмаса може да проявява различни физични свойства и механични свойства. Различни твърди, меки и прозрачни изделия могат да бъдат приготвени чрез добавяне на подходящо количество пластификатор към поливинилхлоридната смола. Ако искате да избегнете употребата на пластификатори, трябва напълно да елиминирате PVC продуктите. Всъщност дъждобраните не са всички пластифицирани продукти като PVC. Ранните ботуши за дъжд са продукти от естествен каучук, но появата на пластификатори като PVC материали, поради простия процес на производство и ниската цена, така че можем да видим хората да влизат в линията на видимост. Въпреки това, в лицето на качеството, вижте истинския Джан, недостатъците на продуктите на пластификаторите като PVC материали са предизвикани - сериозно засягат човешкото здраве и безопасност. Ето защо, ако искате да избегнете продуктите от пластификатор, по-добре е да ги спрете.