Предпазни обувки (ботуши) Споделяне на знания

- Apr 06, 2019-


(1) Обувки за защита на пръстите на краката. Основно за предотвратяване на наранявания на краката и пръстите. Такива като барабани за валцуване при пренасяне на тежки товари или товарене и разтоварване на материали, тежки тръби, удрящи краката или неволно ритащи остри метални плочи. Предната глава на обувката е облицована с метален материал с добра устойчивост на удар, висока якост и леко тегло. Неговата якост и устойчивост на удар трябва да бъдат тествани и може да се използва стандартът. Внимавайте да изберете защитни обувки с различна сила според теглото на работата.


(2) Изолирани обувки. Ролята на изолираните обувки е да минимизират риска от електрически удар. Тъй като токът се влива в земята през човешкото тяло през контактната точка, когато се прилага електрически шок, не само за изолираните ръкавици, но и за изолираните обувки се изискват електрически работи. Според диапазона на налягането има няколко вида изолирани обувки от 20kV, 6kV и 5kV, които трябва да бъдат подбрани според работния диапазон. Изолираните обувки трябва да се проверяват и поддържат често. Ако са мокри или износени, те няма да бъдат защитени.


(3) Антистатични и проводими обувки. Антистатичните обувки са подходящи за предотвратяване на произшествия, причинени от статично електричество в човешкото тяло, и за избягване на случайни електрически удари за човешкото тяло, причинени от 220V захранващо честотно оборудване. Проводимите обувки се използват на места, където може да възникне пожар или експлозия, която е по-чувствителна към човешкото статично електричество. Някои от тези обувки са предпазни обувки и гумени обувки с антистатични или проводими подметки. Цялата обувка не използва метал, за да намали възможността от триене и пожар. Обувката е тествана за устойчивост от самото начало. След това се проверява периодично, за да се гарантира, че максималното съпротивление на обувката не надвишава допустимата стойност.


(4) Обувки и покрития за обувки. Тези обувки се наричат и обувки за каста, главно за предотвратяване на изгарянето на краката. Тези обувки са устойчиви на натиск и не са лесни за изгаряне. Горната част е от импрегнирана с масло телешка кожа и инкрустирана с платно кожа. Подметките са изработени от покрита с гума кожа. За да се предотврати изгарянето на течността от разтопен метал, високата талия е лесна за излитане. Покритието на обувката и крачолите на панталона могат да бъдат покрити с капак на обувката, а капакът на обувката е основно направен от платно, азбест и алуминиев филм.


(5) Гумени ботуши. Според неговата употреба, той има антикиселинни ботуши, водоустойчиви ботуши и маслени обувки. Устойчивите на киселини и алкално устойчиви ботуши са подходящи за мястото, където земята има киселини и основи и други корозивни течности. Те са изработени от каучук, устойчив на киселини и основи, а също и ботуши с анти-киселинни и алкални панталони с панталони и ботуши. Водоустойчивите ботуши се използват за подземни води или пръски. Основните материали са гумени, водоустойчиви ботуши, специални ботуши за водни продукти и трансплантирани ботуши. Маслено-устойчивите обувки се използват за мазна работа на земята, изработени от гума или полиетиленова пластмаса, и имат ботуши и обувки.


(6) Студеноустойчиви обувки. Подходящ е за носене в студена и нискотемпературна среда. Той има памучни обувки, кожени ботуши и филцови ботуши и др.