Какво е значението на носенето обувки за безопасност за работниците?

- Dec 16, 2018-

Ние всички знаем, че работници трябва да носят предпазни средства, когато те са ангажирани в производството на работа, за да защити своята безопасност, да се намали щетите, причинени на тялото на работа. Има разбира се много видове застрахователни продукти на труда, включително защитни обувки. Това е един от най-важните от тях.


На строителния обект може да се каже, че това е един от най-подходящите места да носят труда застрахователни продукти. При нормални обстоятелства ние разбираме, че строителните работници трябва да носят каски по време на строителството, така че да се избегне смъртта на главата от твърди предмети или от падане, но ние често се пренебрегва защитата на защитни обувки. В действителност работници на строителни обекти трябва да носят защитни toe защитни обувки според тяхната работа трябва да се избегне твърди обекти, метални предмети и други наранявания.


Ако защитни обувки могат да използват напълно своите защитни функции, те трябва да плащат повече внимание на селекцията, използване и поддръжка. Преди да избере, ние трябва първо да разберем основните опасности, които причиняват преки или косвени вреди на краката на служителя:


1. докоснати от усилено, търкаляне или падащи предмети.


2. пиърсинг единствено или тялото на обувката от остри предмети.


3. Нарежете от остри предмети и дори сълза кожата.


4. сайтът се смазва и пада.


5. при контакт с химикали, разтопен метал, високотемпературни и нискотемпературни повърхности.


6. работа в среда изпълнена със запалим газ. Ако освобождаване на статично електричество не е подходящо, то ще стане източник на запалване по всяко време, причинява експлозия. В допълнение проводимостта на стъпалото може да засегне нивото на опасност от електрически удар, когато служителите контакт с електрически съоръжения.


В момента по-често защитни обувки включват анти-хит защитни обувки, пункция доказателство защитни обувки, изолирани защитни обувки, антистатични безопасност и проводими защитни обувки, висока температура защитни обувки, студено доказателство защитни обувки, борба с химически защитни обувки , киселина и алкалоустойчиви безопасност обувки, без хлъзгане защитни обувки и т.н., освен единствено изолация за пътни работници, подходящ за засилване на стъпалата на строителни работници, защитни обувки за влагата от стъпалата на храна и винопроизводители. Функцията на защитни защитни обувки главно е настроен съобразно работната среда и условия. Като цяло той има функциите на против приплъзване, Анти-пиърсинг и анти изстискване и има специфични функции като анти-проводимост и против корозия.


Много е необходимо да изберете обувки за безопасност със съответните защитни функции за по-горе различни опасности.